Hamar og Lillehammer blir illustrert av Ingunn!

Bymyldrebøkene til Figenschou Forlag har vært en suksess. Byene Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim har så langt blitt illustrert og utgitt til små og stores glede.Nå står flere byer for tur og en ny bok med arbeidstittelen «Jeg elsker byen min» skal ut i bokhyllene i 2017.

Denne gangen ønsket forlaget å invitere ulike, erfarne illustratører til å lage én stor myldretegning av sin by. Én by, én illustratør.
For Hamar og Lillehammer falt valget på Ingunn Dybendal som med sitt særpreg skal illustrere byene fra hjemkommunen Hedmark.

Ingunn som kommer fra Flisa, har med seg en god del av hjembygda i fargeskrinet. Inspirasjonskilder som utstoppede dyr, stillhet, originale karakterer og grenselandet mellom hygge og uhygge kan klart skimtes i Ingunns arbeider. Det er en hårfin balanse mellom det søte og det groteske, rett og slett litt Twin Peaks! Hva som vil skjule seg i myldretegningene fra Lillehammer og Hamar har illustratøren allerede begynt å tenke på:

«Det er utrolig hyggelig å illustrere den delen av Norge der jeg er født og oppvokst. Jeg gleder meg til å illustrere landemerker og særegenhetene som gjør Lillehammer til Lillehammer og Hamar til Hamar. En myldrebok er jo det perfekte mediet for å krydre oppslagene med detaljer og små overraskelser. Her skal det bli litt av hvert å se på!»

Ingunn_Dybendal_web

Share your thoughts